Jun 9, 2015

Broga Hill



Hello to whoever who reads this!

Finally, I reached the peak of Broga Hill! 
It sounded so lame right, but who cares. It was a big achievement, I guess. 
The struggle of going up to the peak was not painful as Gunung Ledang indeed. 


However, I enjoyed each moment there. 


Went there with my other two schoolmates. 
Drove to Semenyih around 3.00 in the morning. 
The road was spooky. Need to high beam otherwise I see nothing. 
Around 4 am, we went up there. 

We were the first three person yang naik untuk haritu.
Pukul 4 pagi. It was dark. Lucky ada bulan. 
Tapi serious gelap, my torchlight pun suam suam kuku je cahaya dia. 
Serious rasa seram masa naik, suluh sana sini. Arrow sign pun macam tak nampak.
Takut sesat macam 10 budak sekolah tu je. Padahal dah besar. 

Disebabkan rasa takut sebab sunyi dan gelap tu, 
Kami naik dengan sangat laju, hahahahaha. 
Berapa minit je tah dah sampai peak 1. 
Tercungap lah juga tapi sebab seram tu, pedulikan. Tetap naik. 

Lepak dekat peak 1. It was wonderful. SubhanAllah. 
Semuanya sangat cantik. Rasa nak tidur dekat situ. Sejuk, tenang. Lupa semuanya.
Around 20 minutes lepak, barulah nampak torchlight pendaki yang lain. 
Tak lama lepastu, punyalah ramai. So kami teruskan naik sampai atas. 

Seronok sebab semuanya talk to each other even tak kenal. 
Tah siapa siapa aku tegur, aku gelak, aku buat macam macam dekat situ. 
Aku rasa penat gelak tu lagi banyak daripada mendaki. 
Tak adalah tinggi pun, tapi the experience was precious. 

Semuanya okay. 
Alhamdulillah.