Jun 8, 2015

Benar.


Betul apa yang kakak kau kata, betul. 
Aku tak rasa apa yang kau rasa,
Aku tak tanggung beban yang kau galas,
Aku tak pikul sakit yang kau tanggung. 
Betullah tu. 

Betul juga apa yang dia cakap. 
Aku tak ada masa kau sakit, 
Aku tak dengar apa kau cakap,
Aku tak percaya apa kau cerita,
Aku tak kisah dengan keadaan kau.
Betullah tu. 

Betul apa yang kau baca. 
Semua posts yang kau baca dekat sini memang betul. 
Tapi tak sangka yang kau boleh baca. 

This is the biggest case I've ever handled. 
The plot was perfectly perfect. 
The way you people carried the plot was too professional. 
Sikit pun aku tak ada rasa curiga, like usual. 
Semuanya tersusun. 
Semuanya macam real. 

Aku tak marah, aku tak benci. 
Betul kata kakak kau, aku tak patut rasa tak bersyukur. 
Tapi aku ada hak kan? If the right is not coming from your eyes,
Let it comes on my behalf, on my eyes.
Aku ada hak nak rasa apa yang aku rasa sekarang. 
Semuanya tawar. Kecewa. 
Bukan mengharap semua yang jadi ini betul - betul terjadi, 
Tapi ini just TOO much. 


Aku jadi malu dengan semua orang. 
Aku malu dengan diri aku sendiri. 
Aku kesian tengok diri aku for the past few months. 
Berbulan aku buat roomate aku bosan dengan cerita aku. 
Berpuluh muka surat aku print out, 
Berbulan mood aku tak menentu,
Goyang segala assignment aku, 
Runtuh air mata, 
Berjaga malam, 
Cakap macam sampai orang ingat aku raih simpati.

Itu cuma aku. Bebudak lain sampai organizing a special event for you. 
Some of them even wants to go there to visit you. 
Everybody was asking me. Calm me down. 
Everyone was being too kind for me. 
Semuanya jadi lain. 

Ya Allah, benar aku tak salahkan sesiapa dalam hal ni.
Aku tahu, itu hak kau untuk cakap apa. 
Kau tak salah, kakak kau tak salah. 
Aku okay, itu cuma apa yang aku rasa. 
Aku tak boleh tipu diri sendiri. Itu memang apa yang aku rasa. 

Jika benar ini peluang kedua, 
maka segala janji harus dijalankan. 
Selamat berjumpa the new Muhamad Aziz bila kau sedia nanti. 
Semoga mampu aku kotakan segala janji. 

Semoga mampu,
Semoga kuat. 
Amin.